Dongguan

Hejsan! Jag skall snart bli bättre på att blogga, men tänkte bara slänga ut att jag åker till Dongguan som ligger i Guangdong imorgon! (tågresa på 27 timmar - yay!) Internet och liknande kommer nog att saknas några dagar, bara så att man vet :)

Fortfarande sjuk i Beijing...

Har precis avslutat min första vecka som engelsklärare (teacher practice) och fick högsta betyg från min tutor, vilken känns bra. Ännu bättre var alla eleverna som tyckte att man var himla bra och som frågade efter ens mailadress eftersom de skulle sakna en så mycket! :) Jag gillar verkligen att undervisa - man får så mycket tillbaka!
 
Efter avslutad antibiotikakur och dagligt intag av brun sörja är jag tyvärr fortfarande sjuk i Beijing. Jag tror jag blir galen!! Det kanske är för att jag inte har haft någon chans att vila. Det har varit stress med assignments och lesson plans, sena kvällar och tidiga mornar... Men man tycker ju ändå att anibiotikan borde hjälpt... Suck.
 
Inte superkul när alla skall gå ut och fira att den tuffaste veckan är slut och jag sitter på mitt rum och tycker synd om mig själv.. (Har jag nämnt att jag varken kan smaka eller lukta någonting..? Jag kan inte ens äta choklad! Eller annat gott för att trösta mig själv...) 
 
Nä! Nu gaskar jag upp mig och går för att snyta ut hjärnan!

.

 
En bild lyckades jag få upp innan datorn hängde sig... Det här är från olympic park (Efter att ha klättrat upp för kinsesiska muren..). Jag och en kille vid namn Oskar (Oscar?) har paraply för att skydda oss från solen - doing it the chinese way!
 
Det var förresten här som en grupp på fyra kineser ville ta kort med enbart mig. När alla hade fått varsitt kort ville den första killen (som inte var ful) ta ett till kort när vi två höll varandra i hand så att det skulle se ut som om vi var ihop... Jag kan bara föreställa mig hur han kommer hem till sin hemstad och visar bilden med den där västerländska tjejen han hade ihop det med i Beijing... Det där levde jag på resten av dagen ;).
 
Varje gång man rör sig utanför universitetsområdet är det minst en kines som vill ta kort med oss. Ganska komiskt tycker jag. :) 
 

Sjuk i Beijing

Jaha! Då har man fått uppleva insidan av ett lasarett i Beijing också. Efter två dagar med feber och halsont åkte jag in till sjukhuset tillsammans med en kinesisk tjej som heter Karina. Hon var jättegullig och hjälpte mig med allting.

Jag hade tydligen ett högt värde av vita blodceller och någonting annat som jag inte kommer ihåg vad det heter. Det resulterade iaf i en kur antibiotika och en flaska med någon mörk vätska som skall hjälpa min hosta; jag hoppas på det bästa! ;)

Imorgon skall vi börja vår teacher practice, just nu har jag inte mycket till röst, det får väl bli engelskundervisning på teckenspråk..

Har inte varit särskilt aktiv här, men skall försöka att ladda upp lite fler bilder. Mitt internet är väldigt långsamt och att ladda upp bilder tar ca 148 år.


Lite bilder och så

Hejsvejs!
 
Här i Kinaland är det varmt och förorenat och humöret är, för det mesta på topp!
 
Jag har hunnit med en hel del förutom allt plugg så jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på det. :)
 
Herpderp-bilderna bjuder jag på.
 
Wang Fu Jin
 
 
Inget var mums, men inget var särskilt äckligt heller ;)
 
Har gjort en massa andra saker. Har ätit Pekinganka, varit på Sommarpalatset, tittat på kinesisk akrobatikshow och en del annat smått och gott. Nu har jag dock suttit sex timmar med en assignment och insåg precis att jag missade middagen... Jag och min roomie överlever på banan och chips ikväll ;)
 
PUSS
 
 
 

WiFi!

Från och med imorgon skall jag ha WiFi på rummet! Yay!

Mamma, pappa och Jacob!

Skaffa Kik! Det är en app som gör att jag kan smsa gratis till er när jag har internet :)

...

Snart kanske det går att anordna lite skype... Jag vet inte när jag har wifi igen, men när jag får ett schema med mer regelbundna tider så kan jag skriva dem här :)

Framme!

Efter en lång dag (och en längre natt) av resande är jag framme i Beijing! Vi har installerat oss på universitetet. Boendet är helt okej, men fräscht är kanske inte det första ordet som poppar upp i huvudet. Allt är bra och varmt(!), ifrågasätter de tre tjocka tröjorna jag tog med mig... Men de kanske kommer till användning så småningom, sängen är ganska hård så får jag ont kanske jag kan ligga på tröjorna istället ;).

Jag delar rum med en engelsk tjej som heter Sophie och just nu är vi en liten grupp som sitter på Starbucks och utnyttjar deras fria wifi... Imorgon börjar det på riktigt med orientation och lite annat. :)

Tack för det fina brevet tjejer! Jag blev jätteglad! :)

Puss!

RSS 2.0