Shanghai

Dåså! Då var jag tillbaka igen, cirka exakt en månad efter Shanghai.

 

Vi begav oss tidigt på morgonen tillsammans med en privatchaufför som skjutsade oss till flygplatsen. Han kände någon som kände någon som kände miss Liu. Han var ingen officiell chaufför så vi var tvungna att betala otroligt diskret så att ingen skulle kunna se att vi betalade honom. Efter en två timmar lång bilfärd kom vi fram till flygplatsen, vi hade redan hunnit måla upp flera skräckscenarion om förseningar, fel flygplats och biljettkrångel, men allt gick ovanligt smidigt; planet lyfte tillochmed tidigare än angett (tips till alla som flyger i Kina… Var där i tid!).

 

Själva flygningen var som vilken flygning som helst, förutom den väldigt goda maten vi fick på planet. Japp! Mat, som var god, under en flygning på endast två timmar. Tydligen får man nästan alltid mat på plan här, oavsett tid och sträcka.

 

Vi var de första på plats i Shanghai och spenderade kvällen med att utforska närområdet som förvandlades från storstad till fattig misär på bara några minuter. Jag lyckades även köpa mat på kinesiska och besvara säljtantens frågor om var vi kom ifrån (stolt). När vi sedan sattes oss ner på en liten mur kom ett trevligt par fram och erbjöd mig en liten kartongbit att sitta på… Behöver jag nämna att jag redan gillade Shanghai. Resten av kvällen spenderades i baren, i väntan på fler TTC-människor.

 

Nästa dag var en enda stor väntan på att alla skulle anlända. Vi åt och drack risvin på vandrahemstrappan tills större delen av vårt gamla gäng anlänt. Vi var över femtio stycken allt som allt! Det var som att komma hem till en enda stor familj. Det var underbart – vad jag saknat dessa underbara personligheter!

 

Resten av veckan ägnades åt sightseeing och mat… Efter över en månad med enbart förfärligt äcklig skolmat bestående av slafs och kycklingfötter var det helt fantastiskt att kunna vandra runt i de franska kvarteren och mumsa på pasta, pizza och diverse bakverk! Och så kaffet då… Eftersom dagarna bestod att turistande och kvällarna av festande så blev det ganska mycket kaffe.. Det började med en café latte och slutade med dubbel espressos. Något som inte var supersmart eftersom jag sedan hade huvudvärk i en vecka pga. Abstinens.

 

Det var en helt underbar vecka som jag kommer att komma ihåg under hela mitt liv. Bara glädjen över att återse dessa underbara människor..!

 

Eftersom jag anlänt tidigare än de andra så var det också jag som lämnade först så sista kvällen blev en riktigt fest som på grund av alltför många gratis tequilashots (Bea’s last night, Bea’s last night! Here have a tequila..!) är lite suddig i kanterna. Fick dock betala ett dyrt pris för detta när själva resdagen spenderades på diverese flygstolar och soffor i ett försök till lite sömn och huvudvärkslindrande. Vem dricker kvällen innan de skall resa och flyga!!! Idiot!

 

BILDER!!

 
 

RSS 2.0