Polisen kommer!

I Kina måste man har ett temporary rescidence permit för att lagligen kunna bo här. Detta skall skolan hjälpa till med inom de första 48 timmarna... Detta har vi påpekat gång på gång för engelskalärarna här (eftersom de inte kan engelska så tog det ett bra tag innan det fattade att det var sjukt viktigt för oss) men allt de sa var att "Ni behöver inte oroa er, vi har "good relationship" med polisen.. Okeeeej... Kändes tryggt.
 
Men, så, i fredags kom cirka sex poliskonstaplar till vårt kontor tillsammans med vår rektor (som inte heller kan någon engelska) och pratade kinesiska i ca 30 minuter medan jag och Sara satt och log och kändes oss ganska utanför. När polisen gick fick vi summeringen: Ni måste ha på er täckande kläder och inte gå ut efter kl tio på kvällen. You are very beautiful - must wear clothes... 
 
När vi trodde att polisen var här för att reda ut the permit så var de egentligen bara här för att se till att vi skall vara säkra... Vilket i och för sig är en vänlig tanke, men inte riktigt vad vi var ute efter... Snällt av polisen att skicka sex konstaplar för att reda ut detta.
 
Åh Kina..!

Kommentarer
Postat av: Annie

Hahah, knas

2013-09-10 @ 14:56:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0