Happy Teacher's Day

Här i Kina så har de något de kallar för Teacher's Day. En dag då man helt enkelt firar lärare - en mycket bra idé som jag tycker att vi genast borde införa i Sverige.
 
Alla barnen går runt och säger Happy Teacher's day och ger en saker. Än så länge har jag fått en stor pärla, en apelsin och choklad.
 
Men det bästa är att vi får en bonus på 700 yuan (typ halva vår lön här)! Vilket är supertrevligt, speciellt när vi bara har jobbat här en vecka. Vi blev också bjudna på midag tillsammans med de andra 300 lärarna här. Vi satt runt sådana dära runda bord med en skiva i mitten som man kan snurra på. 
 
Det var intressant att se hur viktigt det är med skålar här. Vi var tvungna att gå runt i lokalen och skåla med vissa människor och när glasen träffar varandra så måste personen med lägre status skåla "lägre" än den andra personen. Detta ledde till några komiska inslag då jag och Sara antog att vi hade lägre status eftersom vi var nyanställda och inte kan kinesiska medan kineserna tydligen tyckte tvärtom.
 
Miss Liu, även hon nyanställd engelskalärare (som dock inte kan särskilt mycket engelska) var den äldsta vid vårt bord så det var tydligen hennes uppgift att fylla på allas glas, eller iaf se till att alla hade något att dricka. Vi fick in vin till vårt bord och jag blev ganska glad, tills miss Liu blandade ut hela flaskan med 7Up - en intressant, men faktiskt ganska god "cocktail". Tydligen är de flesta vin i Kina riktigt äckliga om man inte blandar ut dem. Det var även ganska tydligt att de ville se hur mycket vi pallade dricka - men som jag skrev till Jessica, ingen kan bräcka en svensk viking. "Ooh! You drink like a man."
 
Vissa av de yngre lärarna följde sedan med oss hem för att se till att vi var säkra... och för att hjälpa oss med vårt internet. WiFi:n ville dock inte fungera så miss Liu fick ringa ett samtal där personerna ifråga sa att de skulle komma mellan kl tio och klockan två vilket innebar att jag och Sara fick spendera hela lördagen i vår lägenhet (de kom kl tre), men det var värt det för nu har vi iaf WiFi!!! Pust! Plötsligt känns livet dubbelt så lätt!

Kommentarer
Postat av: Annie

Vad roligt! Teacher's day låter asnice och bör införas snarast.

2013-09-10 @ 14:35:02
Postat av: Maud Björkma

Så skönt att höra att allting är bra.Nu ska du bara njuta av allt roligt som händer dej och följa "ringarna"på vattnet.
Kram Moster Maud

2013-09-10 @ 16:02:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0